Chocoholic: wie smelt als eerste?
Dinsdag 26 maart 2024
Ontdek de lokale, ambachtelijke chocolatiers nu de paasvakantie nadert! Ze veroverden de magie van chocolade, de nobelheid van de aroma's. Zij delen hun passie en hun kennis met ons.
1. Belgische chocolatiers
Na een rondreis door België op zoek naar enthousiastelingen die bereid waren de uitdaging aan te gaan om je smaakpapillen te laten smelten, werden 12 Belgische ambachtslieden opgegraven! Iedereen koos met liefde 3 creaties uit hun assortiment, die hun knowhow, hun signatuur… hun favoriet vertegenwoordigen. Of u nu uzelf wilt trakteren of cadeau wilt doen, ons assortiment chocolaatjes is er om u mee te nemen op een reis door het koninkrijk van de cacao. Ben je klaar om aan een unieke chocoladereis te beginnen?
2. De chocoladefabriek van de Haut Clocher
Sinds zijn vroege jeugd is Vincent gefascineerd door de magie van chocolade. Het was dan ook heel natuurlijk dat hij aan het chocoladeavontuur begon en zijn talenten perfectioneerde bij de beste arbeiders van Frankrijk en lokale ambachtslieden. Na vier en een half jaar in het atelier van La Chocolaterie du Haut Clocher te hebben doorgebracht, greep Vincent de kans om in januari 2023 de zaak te hervatten. Aarzel niet om zijn wereld te komen ontdekken... Vincent maakt een erezaak 100% ambachtelijke productie en heeft het label 'Certified Craftsmanship' ontvangen, toegekend door de Belgische Staat. Je vindt er heerlijke chocoladeproducten zoals pralines, 'mélocake', gastronomische repen, smeersels en zelfs een chocoladelikeur, maar ook kortstondige pralines met onverwachte smaken en thematische creaties voor Valentijnsdag, Sinterklaas en Pasen. Je zult alleen je geluk kunnen vinden!
3. Pierre Marcolini
Maison Pierre Marcolini, opgericht door de beroemde chocolatier met dezelfde naam in 1995 in Brussel, is een maatstaf voor uitmuntende Belgische chocolade. Door elke fase van de cacaoverwerking te controleren, van boon tot reep, garandeert het Huis ongeëvenaarde kwaliteit en zuiverheid. Met een zorgvuldige selectie bonen van onafhankelijke producenten over de hele wereld, biedt elke praline en reep een unieke smaakervaring. Naast chocolade biedt het Huis ook truffels en bitterkoekjes van uitzonderlijke kwaliteit, waardoor elke proeverij een genot voor de zintuigen is. Met meer dan 40 winkels over de hele wereld biedt Pierre Marcolini een ruime keuze aan diverse smaken om prachtige geschenken aan te bieden of uzelf te trakteren voor alle gelegenheden.
4. Hidalgo-chocoladefabriek
De naam 'HIDALGO', verwijzend naar de Spaanse edelen, werd zorgvuldig gekozen om de adel van chocolade te herstellen, die ooit voorbehouden was aan de edelen en de koninklijke hoven dankzij de cacaobonen die door Hernando Cortès naar Spanje werden teruggebracht. Het merk 'HIDALGO', opgericht in 2016, wil een selectie hoogwaardige chocolaatjes aanbieden. Bij 'HIDALGO' is de garantie voor ambachtelijke kwaliteit compromisloos: 0% kleurstof, 0% conserveermiddel, 100% handgemaakt.
5. Chocoladepassie
Dompel jezelf onder in de heerlijk onweerstaanbare wereld van Passion Chocolat, waar traditie en creativiteit harmonieus samenvloeien. Wij weten hoezeer u uw favoriete smaken koestert. Daarom worden onze pralines, gemaakt van de beste geroosterde cacao, met de hand bereid volgens onze traditionele recepten, waardoor de authenticiteit van onze chocoladefabriek sinds haar oprichting behouden blijft. Maar bij Passion Chocolat is er ook innovatie! Wij zijn voortdurend op zoek naar nieuwe inspiraties om uw smaakpapillen te verrassen. Met onze originele toonbanken die meer dan 70 voortreffelijke variëteiten aanbieden, is Passion Chocolat de ideale plek waar fijnproevers, puristen en nieuwsgierigen op zoek naar nieuwe chocolade-ervaringen elkaar ontmoeten.
6. 't Karakske
Chocoladefabriek 't Karakske, opgericht in 2003 in Roeselare, is een referentie dankzij zijn liefde voor chocolade en zijn ambachtelijke werk. Ze maken alles met de hand, ook hun hazelnootpasta, en zijn voortdurend op zoek naar nieuwe recepten. Hun kleine pralines zijn een specialiteit, en ze bieden ook chocoladefiguurtjes en gebakjes aan op bestelling. Altijd op zoek naar verbetering, willen ze hun klanten ongeëvenaard chocoladeplezier bieden.
7. Chocoladeconcept
Concept Chocolate in Brussel biedt een authentieke chocolade-ervaring en viert de kunst van het maken van Belgische chocolade in zijn atelier in Schaarbeek. Hun gepassioneerde ambachtslieden gebruiken traditionele methoden om elk vierkant chocolade te verfraaien. Met Cacao-Trace™ ondersteunen ze boeren en garanderen ze tegelijkertijd de uitzonderlijke kwaliteit van hun cacaobonen. Als Green Key-winnaar zet Concept Chocolate zich in om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen. Bovendien tonen ze, als houder van het Certified Artisanat Label, hun ambachtelijke knowhow, waardoor hun chocoladefabriek een essentiële bestemming wordt voor chocoladeliefhebbers en nieuwsgierigen.
8. Darcis-chocolade
Jean-Philippe Darcis, ambassadeur van de Belgische chocolade en pionier van de Macaron in België, belichaamt subtiliteit, vrijgevigheid en passie in zijn creaties. Geworteld in het Pays de Herve, promoot het lokale producten en ondersteunt het lokale producenten. Met ervaring tot de grootste, lanceerde hij in 1996 zijn eigen Tasting House, wat het begin markeerde van internationaal succes. Altijd op zoek naar authentieke smaken reist hij de wereld rond om de beste cacaobonen te selecteren. Multi-medaillewinnaar, hij innoveert voortdurend in zijn creaties, waarbij hij traditie, creativiteit en toewijding aan Belgische chocolade combineert.
9. Bernard Schobbens-chocolatier
Bernard Schobbens, een echte ambachtsman met passie voor chocolade, wiens liefde voor zijn vak terugkomt in zijn ambachtelijke creaties. Voor Bernard is versheid essentieel en daarom produceert hij zijn chocolaatjes aan het begin van de week om absolute versheid te garanderen. Met behulp van fairtradecacao ondersteunt het producenten, waarbij prioriteit wordt gegeven aan de kwaliteit van de ingrediënten. Elke proeverij van zijn chocolaatjes biedt u natuurlijke en verfijnde smaken, met respect voor het werk van de producenten. Dankzij zijn uitzonderlijke knowhow wordt u vervoerd door delicate pralines, knapperig van buiten en mals van binnen, waardoor u een uniek genotsmoment krijgt. Zijn creaties worden zorgvuldig geselecteerd om hun unieke karakter te garanderen.
10. Deremiens-chocolaatjes
Uit passie ontstond in 2005 een roeping voor François Deremiens. Door het product centraal te stellen, onderscheidt hij zich door unieke smaken te creëren, waarbij hij in zijn ambachtelijke creaties lokale producten uit de Gaume en de Ardennen benadrukt. Ze zijn allemaal gemaakt van de chocolade die hij zelf maakt in zijn Manufacture, met behulp van uitzonderlijke bonen die zorgvuldig zijn geselecteerd uit de vier hoeken van de wereld. Dus waarom nog langer wachten om ze bij u thuis te laten bezorgen?
Prettige Feestdagen !
ZIE AL ONZE CHOCOLADE E-SHOPS
Terug